Ännu ett genusskämt

Bilden nedan är från en artikel i Aftonbladet som berättar om södra latin gymnasiets senaste idé. Ett könsneutralt omklädningsrum. Visst får man byta om i vilket rum man vill, känna identitet med vilket kön man vill, tända på vem man vill etc. etc. men det finns bara två kön. Kille eller tjej, det är det som finns man kan inte hitta på egna kön. Syftar på texten på bilden "för att slippa byta om bland killar eller tjejer".
Givetvis är hen ordet med i texten men hen är ju inget kön, det är ju ett begrepp för att förklara en person vars kön man inte vet, ja alltså för de som inte orkar skriva eller säga "han eller hon".
Det är fantastiskt att man engagerar sig i jämställdhet och jag är helt inne på lika lön för lika jobb (oavsett etnicitet eller kön och förutsatt att man gör jobbet lika bra såklart) samt övriga rättvisefrågor och allas lika värde men det här tar fan knäcken på mig och får mig och tänka på de stackars länder med riktiga problem vars största problem är inte att det saknas ett könsfritt kön.
Hej för nu.

Kommentera inlägget här :