May. 31, 2013

Hej, hej fredagsälskare!
Idag lunchade jag och Bella tillsammans. Jag beställde en toast och Bella beställde pannkakor, det är första gången Bella äter ute utan att ha med egen mat. Det var roligt och hon kändes stor.
Nu är vi hos mamma där vi ska sova i natt. Jag passar på att sova här när P ska ut, jag älskar att vara hemma själv men bara fram till ca 23.00 för sen blir jag mörkrädd och vill ha en vuxen i närheten.

Mammagruppen

Har haft, inte hela men mer än halva, manmagruppen här idag och vi har haft så jäkla trevligt tycker jag. Vi är ett gäng i ganska samma ålder på både oss och barn, vi känns totalt olika som personer men jag tycker det är ett riktigt skönt gäng. Vi har suttit ute på vår altan och käkat bröllopstårta som en nygift manna hade med sig. Barnen har lekt och grejat själva och med varandra och även de är ett skönt gäng som är väldigt olika med sina egna personligheter. Det är roligt att jämföra tycker jag. Inte "mitt barn kan redan läsa, det kan inte ditt" utan mer hur de andra barnen beter sig eller uttrycker sig på sina egna sätt sen vill man alltid veta hur alla andras barn sover och hur ofta, vad dem äter, vad dem leker med osv.
Jag har inga bilder att bjuda på och jag vet att jag är dålig på att ta bilder till bloggen. I det här fallet tänker jag lite att jag vet inte riktigt hur mammorna ställer sig till att vara med eller att deras barn är med, brukar alltid fråga såklart men har inte riktigt tagit mig för att göra det med det här gänget.
Måste bli bättre på bilder, har fått kritik från syrran och man vill ju behaga sina läsare såklart.

Dagens

Kofta H&M, strumpbyxor Polarn o Pyret, kjol med B i baken (hehe) The Brand.

Stolt, stoltare, stoltast

Skön kväll hos familjen muppsson. P sover, Bella sover och jag kollar på film. Det händer väldigt, väldigt sällan, att jag kollar på film alltså. Det är egentligen inte min grej eftersom jag blir så rastlös och ogillar att bara dega i soffan. Glömde att berätta om ett annat köp i dag, jag var på en barnsecond hand i sjöstan och kikade lite. Hittade då en svart brio lära-gå-vagn, precis en sådan som vi tänkte åka och köpa i helgen för 299 kr. Den här fick jag för 95 spänn, som hittat! Duschade av den och nu är den som ny. När jag ställde den framför Bella så började hon gå direkt. Så duktig min lilla tjej!
Hon kan så mycket, hon kan numera både vinka, peka och klappa händerna. Man blir världens stoltaste när hon gör något nytt, jag trodde aldrig att man kunde bli stolt över något sånt. Jag trodde att man kanske blev det om ens unge tackade nej till droger eller gick ut nian med A i alla ämnen men uppenbarligen räcker det med en vink eller två för att man ska vilja berätta det för hela världen, ringa sina föräldrar och skicka videoklipp till halva sin telefonbok.
Nu börjar filmen igen, vi hörs i morgon.

Nyshoppat

Trogna läsare! Ni vet att jag inte brukar lägga upp Bellas kläder utan att de sitter på självaste Bella men efter senaste shoppingen så kan jag inte låta bli att låta er inspireras av dessa fina plagg. Jag är officiellt sjuk i huvudet som känner ett lyckorus när jag plockar upp ur påsarna och det luktar nytt om kläderna.
Här har ni en vit mössa med rosett samt en svart kappa i mjuk mysig bomull från märket myonly. Ett märke som säljs på butiken regnbågens barnkläder i sjöstan (nytt märke för mig).
Den blåa kjolen med vita rosetter är från mini rodini, inhandlat i deras butik på NK. Det var kärlek vid första ögonkastet på den kjolen.
Leopardkjolen är från babyshop.se och märket The brand, dem erbjuder riktigt schyssta kläder som är lite balla och mer åt det trendiga hållet, fast barnvänliga såklart.
Byxdressen är också från babyshop.se och märket Wheat. Älskar färgen och volangerna på ärmarna.
Det va det barnbidraget! (Och en del av mammapenningen).

Dagens

Leoparddress MarMar Copenhagen

Bra service på nelly.se

Vill bara rekommendera nelly.se, inte för att någon har missat den sajten eller att dem har snygga kläder men servicen dem tillhandahåller, jag älskar sånt! Beställde en väska för ca en vecka sedan som jag skulle ha i fredags på sommarfesten. Väskan kom igår, alltså några dagar försent. I all hast i fredags köpte jag därför en annan. Mailade nelly och frågade om de kunde ta tillbaka den utan att jag behövde hämta ut, göra en retur och betala frakten. Svaret jag fick var: självklart kan du låta den ligga och du behöver inte betala en krona. Jag gillar sånt och vill uppmärksamma sånt.
Kommer därför att fortsätta ge ris och ros till butiker på min blogg.

Dagens (leksaker)

Jag bjuder inte på en dagens idag, bjuder på en annan bild.
Vissa leksaker är finare än andra! Den här bankbrädan fick Bella av sin moster och fejkmorbror och klossarna köpte jag till henne igår. Allt är av märket Pumpkin och inhandlat på NK. Jag älskar dessa färger på leksaker, mycket trevligare än fula grejer son piper, lyser och låter. Fast de sakerna är givetvis också välkomna i vårt hem.

Barnvakt

Idag har två kusiner lekt, den tredje kusinen var inte så intresserad av de två yngre.
Vi har hämtat mina brorsungar på dagis och sedan hängt hela dagen. Jag är typ död och jag tänker, vem skaffar tre barn?! Och så kommer jag på att mina föräldrar skaffade fyra och kommer då på en till sak, herregud va jag och min mamma är olika i våra mammaroller. Jag skulle, efter att ha fått en, aldrig få för mig att skaffa mer än två. Ja, det blir nog bara en men max två om man någon gång skulle få ett ryck. Efter att ha varit hos dem i vad som kändes som en vecka så fastnade jag i köer med en gråtande 9-månaders tös som var minst lika slut som artist som sin mamma. Det tig inte många minuter för henne att somna ikväll och det tog ännu kortare tid innan jag parkerade i soffan där jag nu sitter redo med ipaden, ska ägna kvällen åt bloggläsning, facebook och babyshop.se.
Go kväll!

Dagens

Grå kofta MarMar copenhagen, prickiga strumpbyxor Mini a Ture.
(Allt inhandlat idag på utförsäljningen)

Ett tråkigt inlägg, en tråkig kväll.

Är så trött och lite irriterad ikväll, var pigg och glad hela dagen, framförallt eftersom dagen började med en tur på stan med Sara och Ville och sedan fortsatte hemma med morsdagspresent från Bella (P kan ha varit inblandad). Men sen blev Bella gnällig (läs:trött) och jag blev gnällig (läs: tröttare) och middagen blev äcklig och Bella blev gnälligare. Helt plötsligt kläckte Z ur sig att han ville till sin mamma, som han skulle till i morgon egentligen, och det fick han ju såklart och under en sån här trött och gnällig kväll tyckte jag faktiskt att det var ganska skönt. Inte för att han på något sätt är jobbigare än någon annan men det blev en person mindre här ikväll och därmed lite lugnare. Lugn är inget jag uppskattar i vanliga fall utan tycker det är mycket roligare med lite drag här hemma, därför tycker jag alltid att det är kul när Z kommer, men ikväll är det något konstigt med mig och det kan ha å göra med att jag var bakis igår. Man är helt enkelt inte 20 längre.
I morgon blir det bättre, åter till vardagen, vilket jag gillar. Först byengbergs utförsäljning och sedan ska jag hämta brorsans ungar på dagis.
Hej då tråkiga, värdelösa söndagskväll.

Dagens

Body kappahl, leggings H&M.

Bra ferre

Bästa kollegorna!

Gårdagen

Älskar våra jobbfester, dem är alltid bra fixade. Igår var det mingel och skumpa, sedan middag, band som spelade, komiker som underhöll, drinkar, dj och dansgolv. Allt på en båt som åkte runt i vackra Stockholm. Båten hade tre stopp under kvällen, kl 23 gick alla preggon av och kl 24 alla trötta mammor som hade druckit något glas mer än nödvändigt. Jag var alltså hemma i skaplig tid.
Idag är jag lite bakis men det hindrar inte mig att sola på altanen.
Väntar på bilder från igår som jag återkommer med på bloggen lite senare.
Ps. Bella hade somnat efter ca 1 timmes gråt, det känns ändå ok och jag kunde slappna av igår efter att P messade vid 20-tiden att hon hade somnat.

Dagens

Klänning/body i leopard Kappahl, leggings Lindex.

Bild

Och här kommer bilden.

Marint party

Nu drar vi mot Sandhamn. Eller ja, nu drar vi på fest på sjön iaf.

Pappa+Bella=sant (ibland)

God förmiddag!
Är på g mot liljeholmen, ska käka lunch med några kollegor. Därefter åker jag och Anna kollega/vän hem till mig där vi senare ska fixa oss inför jobbfest ikväll. Jag är väldigt laddad inför ferren men lite ångest över att Bella tycker det är jobbigt att pappa lägger henne. Men vafan, jag är med henne 24/7, hon känner sin pappa och umgås med honom varje dag och hon är liksom inte 2 månader utan 9. Tycker det är på tiden att jag får lämna över läggningen för en kväll. Hon har som ni vet varit extremt mammig sedan hon kunde börja göra skillnad på oss och jag/vi har anpassat oss efter det och låtit henne styra men någon gång måste ju pappan ta över och jag tror inte att det blir mindre gråt bara för att vi väntar en månad.
Hör ni hur jag försöker rättfärdiga min utgång ikväll? Det dåliga samvetet och skulden man känner trots att jag egentligen tycker att jag är en fantastisk mamma. Men skuldkänslorna kommer man aldrig ifrån.
Jag är väldigt glad att P är så avslappnad i detta, dessutom skulle han aldrig ringa hem mig om/när hon blir ledsen och jobbig. Frågade honom om han var nervös inför ikväll och han svarade ungefär: ehhh...nej, jag har varit pappa i snart 7 år så det ska nog gå bra.
Trevlig helg alla!

Den villkorslösa kärleken

Läste en artikel i Mitt i Söderort i dag, det var en intervju med en ung man som var döende i cancer. Det var så sorgligt och ledsamt och givetvis, ego som man är, börjar man tänka att "tänk om det var jag". Nästa tänkarsteg blir då "hur skulle det gå för min dotter" och tänk att inte få spendera flera, flera år framöver med henne. Avskyr sådana tankar för bara tanken på det gör så ont och jag måste krama min tjej och tänka att jag ska njuta av varje sekund med henne. Jag ska krama och pussa henne så ofta jag bara kan. Jag skulle inte kunna leva utan den där lilla minimänniskan, hon är så fin och underbar och jag älskar verkligen henne så att det gör ont. Alla hårband, klänningar och Gantkepsar betyder noll i jämförelse med vad hon som person betyder för mig. Visste att jag skulle älska mitt barn men kunde aldrig föreställa mig den här kärleken.

Dagens

Hoodie m. hjärtan H&M, leggings Adidas.

Håret

Förresten, ni som följt mig och Bella ett tag, har ni sett va långt hår hon börjar få. Vi jobbar hårt med den där tofsen.

Dagens

Prickig body Lindex, svarta leggings Nova star.

Utförsäljning!

Det första jag gör när jag vaknar (efter att ha gosat med min tjej) är att läsa mailen. Den här morgonen vaknade jag till ett mail från byengberg store på nybrogatan som meddelar om utförsäljning. Jag älskar utförsäljningar, speciellt när det gäller barnkläder som inte innefattar kappahl, hm och Lindex typ.
Tipsar vidare om detta nu, OBS OBS det säljs även vuxen.
Läs mer på www.byengberg.com/blogg/
Har bl.a köpt det här fina plagget där.

Dagens (och dagens frisyr)

Body Kappahl, leggings H&M.

Tidningsrubriker!

Sitter och fördriver tiden i väntan på Jossan, läser vi föräldrar och hittar minst två artiklar som fångar mitt intresse. "Är ditt barn i trotsåldern?" Ehhh...nej, mitt barn har trotsat sedan hon föddes. Just den här artikeln handlade om trots vid nattning. Det är exakt det momentet som har varit Bellas favorittrots, sedan dag 1. Då frågar jag mig, om det finns en speciell ålder där det trotsas, betyder det att det blir värre? Hon hatar att lägga sig och försöka sova, hon har alltid gjort det och jag kan inte se att man kan försöka trotsa det mer än vad hon har gjort.
Den andra artikeln som fångade mitt intresse var "den laddade flaskmatningen", där står ett antal teorier om varför så många har problem med det. Jag köper det när det gäller barnmorskor och på BB där dem tvingade på mig en bröstpump och drog i mina stackars tuttar till vansinne men "vanliga" människor? Vem bryr sig om man ammar eller flaskmatar? På riktigt? Läste att det är vanligt att flera föräldrar inte vågar berätta att man flaskmatar. Även jag förväntade mig en uppläxning när jag berättade på BVC om hur jag valt att göra, och jag blev glatt överraskad när min BVCkontakt bara sa: va bra att ni har hittat något som passar just er.
Jag säger: gör det som passar er bäst mammor! Jag själv blev ammad i minst 9 månader och inte är jag en friskare och tryggare person för det. Faktum är att alla mina syskon blev ammade och minst 2 av 4 syskon i syskonskaran har blivit lite kokko ändå.

Dagens

Tröja Geggamoja, leggings (i strumpbyxematerial 👍) Lindex, rosa keps Gant.

Heldag

Dagen har spenderats med Chris och Alexander.

There goes the neighborhood

Herrejösses va våran tjej har varit gnällig idag, vi har burit på henne typ hela dagen. Tror att hon har varit bakis efter igår hehe, nej men iaf trött efter att ha varit uppe sent men vaknat samma vanliga tid i morse.
En rolig grej idag var att vi i vår familj (utom Z som kommer i morgon) följde med Sara och Ville och kollade på lägenhet. En visningslägenhet i de nya husen som byggs vid oss, det roliga är att S och V hade bokat en 2:a och bestämde sig i dag för att slå till på den, om dem inte hunnit ändra sig sedan vi skiljdes åt. Det blir liksom huset bredvid vårt! Kan inte fatta att min syrra/bästis ska bli vår granne, jag säger bara: Hej barnvakt. Inflyttning var nångång i slutet på året så vi bestämde och bokade redan nu att uppsittarkvällen blir hos dem. Längtar!!!
Det var allt för idag hörrni!

Dagens

Kofta Zara, leggings H&M, hårspänne H&M.

Tack för ikväll

Det här var lätt det bästa knytiset vi har haft. Det var smörgåstårta, gratäng, gratinerad chevre, hembakat bröd, mozzarella och parmasticks och mycket annat. Vi behövde inte ens någon dessert. Det enda minuset på knytisbuffen var mina piroger som blev torra och inte så goda.
Det minsta strecket i streckens klubb ville vara vaken hela kvällen, det grejade hon såklart inte utan somnade i min famn, super gulligt förvisso men där satt jag, fastkilad i en fåtölj hela kvällen. När alla skulle gå och stod i hallen och jag satt kvar i vardagsrummet kände jag för första gången något i stil med: jag sitter här med ett barn, dom är fria att göra vad dom vill nu, typ gå ut på krogen. Undrar vad dom pratar om därute?! Jag vill också stå med dom i hallen!
Nu är det ju mer värt att vara mamma till min tjej än att stå i hallen, alla dagar i veckan, men trots det så var det tanken som slog mig när jag ropade hej då inifrån vardagsrummet och från min fåtölj som jag satt fast i.
Är hur som helst nöjd med kvällen och är alltid full av sprudlande energi när jag har träffat mina tjejer. Vi har ALLTID så jäkla kul!
Nu säger jag gonatt!

Matplanering

Älskar recept.nu vilken inspiration man får när man surfar runt på den sidan. Ikväll blir det knytis med streckklubben. Vi brukar oftast köra på ta-med-vad-du-vill-knytis vilket alltid resulterar i ett ihopplock av allt möjligt. Jag funderar på att göra några slags snittar och små piroger. Vi har ett veggo i klubben att ta hänsyn till men det utesluter inte att vi andra köttar till det. Ikväll blir det vin för mig, måste börja förkröka inför sommarfesten med jobbet nästa helg. Eller kanske att jag köper lite corona 👍
Hörs sen lördagslovers!

Äta ute

Invigning av utemöblerna, check! Satt ute och åt idag, jag hade gjort en sjukt god fläskfilé med en sjukt god sallad till. Jag äter i princip aldrig kolhydrater till maten hemma, och det är minst lika gott ändå.
Utomhussittningen var väl kanske lite, lite kall men det var värt att göra det ändå så jag hade något att komma med på bloggen.
I morgon blir en rolig dag, alla mina medlemmar i streckklubben kommer hit på dinner, inkl allas karlar. Det händer typ aldrig eftersom vi sällan vill ha med dem, men i morgon är ni välkomna mina herrar.
Nu måste jag umgås med min dotter, hon gnäller här bredvid.

Äntligen sommar

Och det blir troligtvis den bästa sommaren hittills. Älskar att man kan vara ute med lilltjejen och att hon kan krypa runt själv och utforska naturen. Det är helt plötsligt rolig att titta på en blomma eller en fågel. För ett år sedan hade jag inte velat titta på en blomma.
Bilden nedan är från igår hemma hos mamma/mormor.

Mammor som hänger

Hellu.
Är hos min mor, och Bellas mormor, idag. Bella har precis somnat och jag och mamma äter choklad i soffan.
Har verkligen fått choklad-dille, häromdagen sa jag till P, jag är helt besatt av choklad, är jag preggo eller?! Hans svar på det var: är du preggo så lämnar jag dig, alternativet är att jag går under. Det här med spädbarnstiden är inte riktigt hans grej.
Men strunt i det nu, nu vill jag prata om mig själv. Har varit ute i solen i princip hela dagen, på vägen till mamma stannade jag hos Chris i rosers. Vi köpte lunch och satte oss i lekparken, precis bakom vårt gamla hus. Det kändes jätte konstigt att jag satt där, i ett ombyggt men ändå så bekant område där jag lekt så många ggr i mitt liv. Bodde i rosers från nyfödd till 17-18 år. Gick på dagis och skola där, hittade mina finaste vänner där som jag än idag har kvar. Däremot skulle jag aldrig vilja flytta tillbaka. Det är inget fel på Rosersberg men det är inget för mig. Jag tycker alltid att det är så skönt att komma hem när man har varit där. Samma när jag var här hos mamma ute på landet, älskar att vara hos mamma men ruttnar efter en dag på att vara här. Längtar hem till trafiken, tunnelbanan, människorna, affärerna och givetvis hem till mitt hem. Det kan ju låta ytligt och som att jag försöker vara storstadstuff men så är det inte, det är bara ett tecken på att jag trivs och har hittat hem.
Här hos mamma har vi bara solat, käkat och lekt med Isabella. Älskar att se min mamma och min dotter umgås och gosa, det är en enorm lycka.
Nu blir det mer choklad och mammahäng.
Trevlig kväll!

Dagens

Body Livly, byxor Lindex, solhatt H&M.

Dagens

Hela kittet kommer från Lindex (förutom kaggen som är ett arv från mamman).

Lilla finingen

Har varit hos den här fina familjen idag. Min tanke när jag gick därifrån var bara: vilka jäkla bra föräldrar Anna och Virre kommer att vara.
Lilla Charlie (eller Theo eller Esteban eller vad han nu ska heta) är så himla söt, inte ett sån där ful bebis som det finns utan verkligen söt och fin. Man kan inte låta bli att tänka på sin egen när hon var två veckor och nyinflyttad hos oss. Va nytt allt var och va konstigt allt kändes. Nu känns det som att man inte gjort annat än att hänga med Isabella, kommer inte ens ihåg hur det var innan hon kom. Däremot blev jag inte sugen på att skaffa en till som jag hör att vissa blir när man får en så liten i famnen. När jag kom hem och P frågade mig "hur kändes det att hålla den lilla" så var mitt spontana svar "det var skönt att man fick lämna tillbaka honom". Det betyder dock inte att det är underbart att ens kompisar skaffar barn, skaffa gärna många! Det är mysigt och roligt och jag ser fram emot att lära känna lilla fina, söta Charlie.

Idag ska vi träffa liten

Bästisarna har lunchat i skrapan idag.
I eftermiddag ska vi, jag och Bella, träffa lilla Charlie (om det nu är hans namn) 2 veckor gammal. Jag kommer typ inte våga hålla en så liten, tänk om man tappar! Bloggar från t-banan nu, det är därför det blir lite vingligt Hehehe.
Hörs sen!

Dagens

T-shirt Cheap Monday, byxor Cubus

Tisdagsgöra

Hej, hej, hej, hej, hej.
Har finbesök idag av Sara och Ville. Jag bjussade på fläskpannkaka och den blev så fin så jag var tvungen att ta en bild. Just nu håller jag på att göra hemmagjord musli som står och rostas i ugnen, Ville försöker underhålla Bellman och Sara och P kollar på lägenheter på hemnet. Syrran och han är lite inne på en lägenhet i vårt område, det vore grymmers att ha de här i krokarna.
I övrigt har vi bara simmat idag, som vanligt på tisdagar. Har därför inte speciellt mycket att komma med så hej då för idag.

Dagens

Body Tutto Piccolo, leggings Nova star, keps Gant.

Åter mot vardagen

Jag och Bella har spenderat dagen i sunkan på konsthallen där vi tog en låååååångfika med två av strecken, Magda och Sanna. Det tredje strecket, Frida, skulle på ljusfest vilket fortfarande är väldigt oklart för oss andra vad det innebär. Någon som vet?
Nu när den här långhelgen är slut kan jag bara summera den med två ord, bra helg. Har fått uteplatsen fixad, har haft massa kul och fått umgås med människor jag tycker mycket om, jag är mega nöjd.
Vi ses nästa vecka!

Dagens

T-shirt "mummys little girl" Next, leggings H&M, hårband Lindex.

Inspirerande bloggläsning

Jag läser inte så många bloggar, det är blondinbella, colorelle och Gynning som jag besöker sen är det Johanna Engbergs blogg som jag idag vill passa på att tipsa om.
Det är en blogg och person som inspirerar mig. Jag kan inte säga att våra liv är speciellt lika men jag kan ändå tycka att jag känner igen mig i så mycket hos henne och de hon skriver. Hon är ensamstående med sin fina 3 åring och trots att jag inte är ensamstående så kan jag på något sätt ändå förknippa mig med hennes mammaroll och liv med dottern, det är liksom hon och dottern forever och exakt så är det med mig och Bella, vi är ett även om hon har en pappa som är med i bilden till 100%. Svårt att förklara men när jag läser hennes inlägg om hennes liv så blir jag inspirerad att klara allt, att vara positiv, att uppskatta, att njuta och att vara mig själv i min mammaroll, med min dotter. Oavsett vad som händer i övrigt så är det liksom jag+Bella=sant.
Kika in hos henne vettja!
www.byengberg.com/blogg/

Dagens

Klänning Cloo collection

Idag

Härliga lördag! Du har bjudit på så många fina stunder idag.
*Härlig men lite stressig morgon, check!
*Vincents dop med fint sällskap av Lisa och lilla Alicia, check!
*Hem och hämta bil, lämna Z hos farmor, check!
*Fira Joel på på Djurgården i strålande sol, check!
*Smått berusad och ovanligt kärleksfull sambo, check!
*Nu avkoppling framför tvn med ett glas vin till chauffören (moi) och fortfarande en lite berusad sambo, check!

Nytt

Här är vår nya altaninredning. Ska givetvis fixa med lite kuddar och sånt. Är mest nöjd med las palmas.

Dagens

Leoparddräkt MarMar copenhagen, collegetröja H&M.

Är man en familj så är man

Hej bloggen,
Familjehelgen fortsätter, idag har vi varit på soptippen (såååååå Svensson-aktigt) samt Ikea och köpt utemöbler. Möblerna fick inte plats i bilen med alla oss dock så stackars P fick åka två vändor. På Ikea köpte vi även en palm, en dadelpalm som står i en stor korgkruka på altanen. Jag älskar att vi har en palm! Vi ska montera upp bord och stolar när Bella, som sover i vagnen där ute, har vaknat. När allt är på plats återkommer jag med bild på las palmas och möblerna.
Apropå det här med Svenssons, jag och P diskuterade detta häromdagen och båda två konstaterade att vi båda ibland kan titta på vårt barn (barnen i P's fall), på våra bilar och på varann och undra: hur fan hamnade man här?! Vart tog livet vägen?
För min del är kan jag inte tänka mig något bättre, varken som varit eller komma skall, än min lilla tjej. Jag tänker överhuvudtaget inte tanken att "livet var roligare innan henne" men allt det övriga och själva konceptet "småbarnsfamilj" kan jag (ofta) fundera över, var det vad jag ville ha? Är detta vad som erbjuds? Måste man storhandla på lördagar och gå till lekparken à la mamma, pappa, barn? Nej tack, jag blir uttråkad. Är det okej att jag drar med mig mitt barn till kompisar, på långfikor och långluncher? Och att hon inte måste gå och lägga sig kl 19.30 (som är hennes vanliga läggtid) när det passar bättre att somna i vagnen hemma hos mina vänner medan jag tar ett glas vin?
Bra, då kör jag på det för i morgon ska Bella med på fest på Djurgården.
Hörs later!

Familjedag

Idag har vi varit så sjukt husliga samtidigt som vi har fått massa oväntade besök. Husligheten är att vi har fixat altanen. Vi har tagit bort trallen, rensat rabatterna och sopat rent. Vi har varit ute hela dagen, har varit underbart och jag är helt slut av allt fixande och solande. De oväntade besöken var först frukost/brunch med pappa, hans sambo Lena, syrran och ville. Dem hängde sedan här typ hela dagen vilket var underbart för då fick jag och P händerna fria, dvs. Bellmanfria. Sedan kom P's föräldrar cyklande och parkerade på altanen och jag njöt varje sekund av att ha huset fullt av familj. Därefter kom Carro och Chris med hennes lilla Alexander. Dem bor ju långt åt heeeee..... men hade varit på hundutställning i krokarna och passade på att kika in hos oss, det gjorde dem helt rätt i tycker jag.
När vi för någon timme sedan blev fria från gäster sa P till mig: "det här måste väl varit din bästa dag, eftersom vi har haft folk här från morgon till nu?!" Ja, P det stämmer bra, jag älskar att ha familj och vänner här.
Helt oväntat har Bella också fått presenter. Farmor hade med sig en underbar liten klänning och moster Sara+Ville hade köpt en bankbräda (om det nu heter det) som jag hade kollat in tidigare och sagt att Bella önskade sig. Tack hörrni för jättefina grejer.
I morgon fortsätter altanprojektet med soptippsslängning och sedan inköp av utemöbler.
Happy torsdagskväll!

Glassmonstret

Idag har vi haft egentid jag och mitt monster. Det betyder att vi inte har hängt med någon och vi har haft kvalitetstid med varandra. Vi har varit och handlat glass, och tittat på roliga saker på vägen. Såsom tunnelbanan, en geting och andra människor. Nu sover älsklingen i vagnen som står på altanen, typ 3 meter från soffan, helt perfekt!
I eftermiddag kommer pappa, hans sambo och hennes dotter på eftermiddagsfika hos oss. Jag orkade inte baka så det blev gifflar och fingers, världens godaste köpefika.
Enjoy the weather!

Dagens

Klänning H&M

God morgon!

Morning!
Hann inte med bloggen igår, det var babysim, matlagning, power walk och sen somnade jag vid 9-tiden när Bella vaknade till och var ledsen.
Nu är hon super glad, det första hon gör när hon vaknar är att hon ställer sig mot sängkanten. Hon hinner knappt vakna till innan hon står upp så jag vaknar till detta varje morgon.

Lycka i lekparken

Vi har haft en så härlig dag idag jag och min dotter. Vi har hängt med Lisa och hennes två tjejer samt Jossan och Vince. Först häng på våran fina utegård och sedan gick vi till lekparken där barnen fick gunga. Det var underbart att se Bella i gungan, hon skrattade högt varje gång jag puttade på med fart, hela jag njöt av varje gungsekund och jag kände mig lycklig när hon skrattade.
En annan skön grej idag var att jag lämnade hemmet, själv, i 40 min. Jag tig en power walk när P kom hem och Bella fick för första gången inte panik av att jag inte var där. Nu ska vi börja vänja henne typ varje dag för i slutet av maj ska jag på sommarfest med jobbet och då kommer jag F.E.S.T.A. Då vill jag såklart att dem ska ha det bra här hemma utan skrik och panik vilket det varit varje gång jag lämnat hemmet förut. Men nu kan jag inte stanna hemma mer, morsan måste kröka.
Ha en skön kväll ❤

Dagens

Leggings H&M, svart body Åhléns, rosa keps Gant.

Idag handlade det om P

Nu blommar asfalten! P har fått för sig att han ska börja springa så idag var vi på stadium i ungefär en timme och köpte skor och kläder. Det roligaste av allt är att han köpte tights. Jag skrattade så mycket när han provade dem, han också för den delen men trots det så fick dem följa med hem. Tummen upp för P som ska ta tag i sig själv. Efter förnedringsshoppingen käkade vi lunch på vapiano och promenerade genom gamla stan. Har hittills haft en riktigt mysig familjedag vilket sällan händer. Har inte ens ringt Sara och Ville och frågat om dem skulle med vilket i vanliga fall är standard på helger. Nu fortsätter dagen hemma i lugnan ro.
Ps. P hotade med att lägga upp tjockisbilder på mig på fejjan om han åkte upp på bloggen i tights så sorry folks.

Premiärgrill

Hemma från brorsan och har haft det super, som vanligt med familjen Hedlund/Bladsjö. Årets första grillning kan också bli årets godaste grillning, inte visste jag att min bror var en sån grillmaster.
Tack för ikväll!

Svensson Svensson

Idag har familjen Svensson varit på Ikea (alltså vi heter ju inte Svensson men vi kände oss som att vi hette det).
Det var ändå trevligt, vi ville fixa lite hemma och förnya det blev mest smågrejer som duschdraperi, en leksak till Bella och lite sånt. Fast en större grej hittade vi, ett nytt soffbord, ett runt i ekfaner. Det förnyade hela vardagsrummet. Hittade lite fina ramar också som jag pyntat med i sovrummet.
Ikväll ska vi på grill och vinkväll hos min äldsta bror David med familj och nu är det jag som säger nej till bilkörning för här ska drickas vin, punkt.
Det kommer att bli en mysig kväll, deras altan ska invigas. Nu ska jag GÅ in i min garderob och strosa runt tills jag hittar något kul att ha på mig ikväll.
Trevlig lördag hjärtan.

Dagens

Jeansjacka H&M, t-shirt Cheap Monday, leggings m.dragkedja Nova Star.

Tillägg till "Lycka?"

Skulle bara vilja tillägga att givetvis finner jag lycka i annat också, min sambo, min dotter, mina föräldrar och syskon, mina underbara vänner och mycket mer men i just det inlägget syftade jag på hur man/jag känner och tänker kring konsumtion, pengar och materiella ting.
De som känner mig eller läser min blogg ofta vet ju detta men vill ändå poängtera det så ingen tror att jag inte uppskattar annat i livet.

Dagens

Jacka Kappahl, jeans Åhléns, mössa Lindex

Lycka?

Fredag idag, även om det inte går att jämföra med känslan när man jobbar så får jag ändå alltid fredagskänsla. Samma på måndagar som jag alltid avskytt, det är inte lika illa när man är ledig men tycker även nu att måndagar är rätt ångestladdade. Fredagskänslan däremot, jag gillar den, jobb eller inte. Går man på stan eller i ett centrum är människorna lite gladare, dem handlar lite mer, kön på systemet är lite längre och i mataffären kastas lite onyttigare varor ner i kundvagnen. Jag gillar att vara en del av det där. Jag inser att det är galet och framförallt politiskt inkorrekt att erkänna sin lust och hyllning för det materialistiska konsumtionssamhället som skriker köp, köp, köp men jag faller för det. Jag faller för fredagsvinet, för något extra gott efter maten, för en ny klänning till helgens bortbjudningar, för lördagsgodiset till barnen och för att få komma hem med påsar med något nytt. Det är kul bara man får komma med något nytt. Jag funderar på om jag någonsin kommer finna den där sanna lyckan som alla pratar om. Den där lyckan som man känner i nuet, i livet i handlingar eller situationer som inte har med pengar eller kläder att göra. Är det på riktigt att den lyckan finns för alla eller kan det vara så att vissa människor finner lycka i olika saker och att det egentligen inte gör något att se pengar som lycka? Vissa människor mediterar i Indien, finner lyckan under ett träd klädd i enbart ett skynke. Men för oss som inte har någon längtan till Indien eller vill sitta under en träd, är det okej att känna lycka i materiella ting? Vem bestämde att lyckan ska komma inifrån? Jag håller med om att det låter sunt men i väntan på den, är det okej att njuta av sin provisoriska lycka tillsvidare?
Min absolut lyckligaste stund är när min dotter kom, hon är det bästa som har hänt mig och utan henne vore pengar eller saker inte ens värda ett endaste korvöre men jag köper inte att man kan leva på den lyckan och vara nöjd där. Det finns liksom inte för mig att jag har min dotter, tack jag är nöjd. Jag vill ha så mycket mer, även om hon alltid kommer vara nr 1 och värd mer än alla skor i hela världen. Blir man någonsin nöjd om man inte åker till Indien och mediterar?

Fototajm

Idag, efter mitt nagelfix hos Nina, gick jag och Isabella till öppna förskolan. Där väntade en rolig överraskning. Bellas bilder hade kommit, vi var ju där för tre veckor sedan och fotade lilla Bellman. Blev så himla nöjd med bilderna, vilken liten gladis, eller hur?!
Dem kommer troligtvis delas ut till höger och vänster. Typ mormor, morfar etc. Men den stora bilden behåller jag, eller jag menar vi, glömmer bort ibland att vi är två om henne hehe. Fast å andra sidan skulle det P aldrig ta sig till öppnis och sitta med under en sådan fotosession.
Jag skulle nog vara den perfekta ensamstående mamman för jag får verkligen öva på det utan att vara det om ni förstår vad jag menar, och då är det inte konstigt att man glömmer bort ibland att vi är två om henne. P är en jättebra pappa ändå ska ni veta och jäkligt bra att ha när det blåser, men det har blivit väldigt mycket mamma+Bella men det blir ju så när vi hänger hela, hela dagarna, jag gillart.

Dagens

T-shirt Cheap Monday, leggings H&M.

Dagens

Body Åhléns, randiga byxor Cubus.

Tack för den här gången april

Nu är våren infirad på gammalt hederligt vis, genom att titta på en brinnande brasa. Vi gick till samma brasa, eller iaf samma plats, som jag besökt många valborgsmässoaftnar i mitt liv nämligen den i rosersberg, på grusplan vid skolan där jag en gång gick.
Vi köpte hämtmat, åt fruktsallad och drack gott hemma hos Sannas föräldrar. Jag körde så P fick chansen att bli lite rolig, han lyckades ganska bra även om det blev en tidig kväll med hemgång innan midnatt.
Tack tjejer och killar för en riktigt trevlig kväll! I dag börjar maj, vilken härlig månad!