Redbull

Idag åkte jag och min snygga man in till gamla stan med kidsen samt hans föräldrar. Vi skulle kolla på redbull tävlingen, vet ärligt talat knappt vad vi skulle kolla på och efter 40 minuters stillastående och väntande (på något) så tröttnade jag och tog med mig min dotter till NK. Vi strosade lite där, hittade inget att shoppa dock men det var ändå trevligt.
På redbull-grejset fotade jag min snygging men kan inte låta bli att kommentera killen bredvid. Seriöst, finns det fortfarande killar som går runt med tygväska? Ja, uppenbarligen. Jag kanske inte alltid är så snygg och moderiktig men killar med tygväska känns inte ok.
Ps. Premiärbild på P på bloggen

I morgon?

Hej bloggen,
Sitter och funderar på vad jag/vi ska hitta på i morgon. Fick plötsligt ett sug efter att åka in till city och kolla NK, Åhléns, Topshop och kanske H&M på Drottninggatan (den men H&M home). Tror jag gör det och kollar om grabbarna i familjen vill följa med, det är inte så troligt men ska fråga iaf.
I dag var det dop för gullungen Alicia, dopet bjöd på godaste fikat ever. Tårta, bullar, Kongo-bullar och mumsmums. Bella satt såklart klistrad bredvid sin pojkvän Vincent, hur gulliga är dem inte?
Nu blir det ett glas vin och häng med min älskade sambo (oftast älskade).

Dagens

Klänning med cupcakes-motiv från Next, hårband från Lindex.

Tiger of Sweden

Här kommer en kompensation för utebliven dagens igår, en nyinköpt pyjamas, kappahl 129 spänn, tackarrrrrr.

Dop

I morgon står som sagt dop på schemat, det är lilla Alicia, min granne Lisas dotter, som ska döpas. Jag gillar dop, främst för att man får klä sig lite finare än till vardags och för att det brukar vara gott fika.
Bellas dop var så mysigt, massa gäster och så fina presenter. Kan fortfarande inte fatta att P gick med på att döpa sin dotter, om det är något han ogillar så är det religion och kyrkans påhitt. Jag har ju iof alltid sagt att mitt barn ska döpas, så är det bara, så killen var mer eller mindre tvungen att gå med på det. Kan inte påstå att det finns någon djupare innebörd med dopet för mig men trots det så känns det viktigt. Av traditionella skäl främst men givetvis också för att det är en rolig grej att ställa till med kalas.

Fina fötter

Ny-pedikerade fötter förtjänar nya skor. Därför köpte jag dessa i dag på din sko i Globen, 299 kr! Det tycker jag är ett bra köp. Var i Globen för att fixa fötterna på five five nails. Tycker det är en sjukt bra affärsidé dem har där. För er som inte vet så är det en kedja som erbjuder manikyr och pedikyr. I salongen har dem maxat med platser och sitter 10-12 personer och jobbar på i bra fart. Det är 100% thailändare och endast två pers pratar svenska så de som utför pedikyren eller manikyren pratar inte vilket gör att det i regel också går fortare. Dessutom är dem väldigt duktiga, thailändare kan ju det där med nagel och fotfix. 350 pix betalade jag för att få sommarfräscha och mjuka fötter.
Har med andra ord den nedersta delen av kroppen fixad inför dop i morgon, tummen upp för det.

Första cykelturen

I dag har jag premiärcyklat med min nya cykel. Kände mig som en femåring som fått sin första cykel, plus att jag typ vinglade första 5 meterna men sen gick det undan. Har inte cyklat på många, många år och har inte haft en rejäl och riktig cykel nånsin egentligen.
Bella fick såklart följa med på turen, hon satt perfekt i sin barnstol på pakethållaren och såg ut som en gullig svamp i sin hjälm. När jag såg vår spegelbild där på cykeln så gillade jag vad jag såg. Jag i min snygga skinnjacka (biker) cyklandes med min lilla dotter i bak, det kändes idylliskt på något vis när vi susade fram en sommareftermiddag. Åh jag vill bara ut och cykla nu hela tiden!
Nu ska P iväg på bio, Bella sover, Z är ute och leker och jag ska läsa senaste numret av Mama, trevlig kväll!

Dagens

T-shirt från Cheap Monday, leggings och hårband från Lindex.

Bra dag

Nu kan man häl säga att det är färdigfirat. Har precis haft familjen här (delar av den), lika mysigt som alltid och som vanligt får jag alltid lite ångest när dem åker hem. Så har jag känt sedan jag flyttade hemmifrån, fast det är betydligt lättare sedan man fick en egen familj.
Med sig hade dem en cykel och en cykelbarnstol, det var precis vad jag hade önskat mig och blev verkligen glad! Jag hade väl på känn att jag skulle få det men däremot chockade syrran mig med en extra liten present, inslaget i en åhlenskartong hittade jag en potatissticka, sån som man kollar om potatisen är färdig med. Det hade jag inte önskat mig men hon har stört sig på att vi inte har haft en sådan så det känns som att den presenten var mest till henne själv.
Tusen tack min älskade familj för idag!

Dagens

Klänning present från Thailand, hårband från Lindex.

Firning dag 2

God morgon!
Fast det var för två timmar sedan, hade tänkt att ansöka om sovmorgon i dag men jag har egentligen inget emot att gå upp och P vill hellre sova. Dessutom tycker jag att det är skönt att gå upp själv med Bella, som vi hade det innan P's ledighet.
I dag blir det lunch på jobbet innan vi ska ha lite födelsedagsmiddag här hemma. Ska strax sätta igång att baka en tårta, igår bakade jag syltkakor, så himla mycket godare att bjuda på hembakat än köpefika. Det känns liksom mer genuint.
Återkommer senare, men vill bara tillägga att detta är min bästa födelsedag ever, varför? För att jag gick vakna upp och får fira den med världens bästa människa, den här lilla grodan.

För-presenter

I dag är ingen vanlig dag för det är min för-födelsedag, hurra, hurra, hurra!
Har för-firat mig idag, först åkte jag och min lilla familj till butiken Jaber på Strandvägen och valde ut en födelsedagspresent till för-födelsedagsbarnet. Det blev en Michael Kors, konjaksfärgad. Är så himla glad för den fina presenten från min fina P. Efter det åkte vi till mina svärisar som bjöd på middag och tårta, även dem ville nämligen för-fira mig. Fick ett vackert halsband inkl. gravering som jag ska fixa i veckan, det kommer att stå Isabella såklart, inte så otippat, även om min svärfar tyckte att jag skulle skriva hans namn.
Vill återigen säga att jag är så glad för min extrafamilj som jag fick på köpet när jag träffade P, de är världens gulligaste!
I morgon kommer min familj, eller i allafall delar av den. Äldsta storebror inkl familj är inte hemma och yngsta storebror vet man aldrig med, han kan dyka upp men han kan också ringa två veckor senare och meddela att han inte kommer.

Dagens

Kortärmad body från Åhléns, leggings från Lindex, leopardrosett från NK.

Efter lek kommer sex and the city

Efter en heldag min dotter i form av gunga i parken och sen lek hos bästisen Vincent så säger jag nu: Stör ej!
Nu blir det godis och sex and the city, finns inget mer avkopplande än att drömma sig bort till New York med tjejerna i serien.
Tack och gokväll!

Dagens

Tröja från Polarn o Pyret, leggings Adidas.

Mitt hår är så bra

Alltså jag är så himla nöjd med min nya frisyr, tack bästa frisören Karin. Jag kan inte längre välja mellan utsläppt (vilket jag aldrig hade med långt hår) eller uppsatt för jag är så nöjd med båda. Det blir så fin tofs när man har kort hår tycker jag, lite slarvigt men ändå fixat. Känner mig t.o.m nöjd när jag går runt ofixad hemma, det hör inte till vanligheten.
Hade tänkt mig en tv-kväll nu men det är ju bara dåligheter på tv ikväll, Wallander är typ det mest lockande, om man måste välja, och de filmerna är inte ens lite bra. Tråkigt, hade sett fram emot en soffhängarkväll. Får väl sitta med paddan och läsa bloggar istället, med min godispåse från jamjam i högsta hugg.
Trevlig söndagskväll alla readers.

Dagens

T-shirt med Mimmi från Next, leggings från H&M (3 för 99 kr, mucho bra)

Gröna Lund

Idag blev det grönan för vissa av oss, närmare bestämt för mig, Bella, Sara, Ville, Tobbe och Linnda. Det var en rolig grej men halva Stockholm var där, blir svettig bara jag tänker på det. Skönt att komma hem efter en sån dag. Men det var kul, vi körde femkamp och jag blev diskad. Vi käkade massa skräp och langos och vi (läs: jag) vann en sport lunch! Wohooooo

Midsommar

Det blev inte riktigt som tänkt för mig/oss idag. Det var först och främst rätt oplanerat så när vi klev på båten började vi diskutera vart vi skulle. Vi bestämde oss för Utö och styrde båten ditåt. Efter ca 1 1/2 timme hade vi fortfarande en bra bit kvar, då var vi vid Dalarö. Vi var då ett sjukt hungrigt och stressat gäng som skulle missa majstången helt tyvärr. Vi la därför till på dalarö vilket i slutändan var tur för mig för hur skönt gäng det än var (det bästa partygänget) så blev det väldigt jobbigt för mig att ha med lilltjejen på båten. Hon ville absolut inte ha flytväst, hon kunde inte krypa runt, hon kunde inte sitta någonstans när vi åt osv. så allt blev bara ett jobb för mig. Jag beslöt mig därför att ta bussen hem till stan, P följde med och när jag sa att han kunde stanna sa han att han absolut åker, "vi åker hem som en familj" gulligt och skönt att ha hans stöd. Jag hade ju sagt att han kunde festa och dricka så tog jag Bella men det var fan inte kul att sitta där med alla festare och en liten 10-månaders i knät.
Hur som helst, maten var kanon, båten var riktigt schysst och sällskapet var bäst men det kanske är dags för mig att inse att det inte funkar att ta med henne på exakt ALLT. Inte för att hon tar skada utan helt enkelt för att det är jobbigt och obekvämt för mig.
De resterande på båten drog iaf vidare mot Utö och det gjorde dem verkligen rätt i för på Dalarö var det inte en människa, iaf ingen rolig.

Dagens

Transparent svart body (med en vit body under) från coolkids.nu, rosa leggings från Ralph Lauren, hatt inköpt i Thailand.

Frillan

Morning midsummerpeople,
Ville bara bjuda på en bild på min nya frilla, kort men snyggt! (men observera! Nu är den helt ofixat och nyvaken).
Tänk er fixad frilla och en midsommarkrans. Hörs later, måste fortsätta njuta av att jag är uppe själv medan alla i familjen muppsson sover.

Stress stress

Jag har verkligen inte hunnit med bloggen idag, men det gör väl inget för när jag kollade statistiken på läsare i går så hade den sjunkit till hälften i jämförelse med dagen innan.
Hallå! Vad händer? Ni får ju inte sluta läsa nu när jag blivit en bloggare och inte lagt ner som jag alltid gjort med allt jag påbörjat (för att sedan påbörja något nytt).
Jag har iaf fått en ny frisyr idag, en lång page. Är jätte nöjd och känner mig uppfräschad som få.
Jag hinner tyvärr inte blogga mer nu, håller på med köttbullar, marinerar kött och packar blöjor, ersättning och annat till midsommarfirandet.

Rosendal

Har haft en fullspäckad men härlig dag! Först åkte jag, mamma och Bella ut till Rosendals trädgård och käkade lunch, det var såklart underbart en solig dag. Efter det gick vi lite på stan innan jag skyndade hem, dumpade Bellman hos sin pappa och gick till Nina för nagelfix, finfina naglar har jag nu inför midsommar. Sedan hem, lagade mat åt Bellman, storebror och pappa P och medan dem åt åkte jag till maxi och handlade midsommarmat. Förutom på lunchen, hos Nina och i bilen till och från maxi har jag inte suttit ner en minut idag. Det var så in i helvetes skönt att sjunka ner i soffan nu efter att Bella äntligen somnat.
I morgon fortsätter sommarstressen med lunch+klippning hos Karin och sedan hem och laga mat och packa till fredag då vi åker ut till skärgården.

Dagens

Klänning Cloo collection.

Mormor+mamma+Bella=sant

Har myskväll med mamma, efter bakning och matlagning kollar vi nu film och slöar på soffan. Mamma var även med mig till BVC idag på Bellas 10-månaderskoll, hon fick alla rätt min Bella.
Bakningen undrar ni över? Jag var tvungen att testbaka en god grej som jag hittade ett recept på i ICAs tidning buffé. Kokos och hallonstubbe. Det blev riktigt gott och anledning till att det skulle testas var att jag planerar att bjuda familjen på kalas nästa vecka när jag fyller år. Blir 29 bast! Det fick jag höra i dag när syrran messade mig enligt nedan.
Nu fortsätter filmkvällen och mitt och mammas pyjamasparty.

Dagens

Randiga byxor och linne Cheap Monday.

Väskspaning

Hej bloggen,
Som ni ser så shoppade jag loss idag, NKs rea började ju i fredags och var tvungen att kolla in den idag. Kollade även på en väska som jag ska önska mig/välja ut i födelsedagspresent från min P. Han är rätt bra på att hitta fina presenter men han tycker såklart att det enklaste är att jag hittar något och han betalar. Det blir troligtvis en Michael Kors men ska jag ta svart eller beige? Känns som att svart är det självklara valet men det kanske är tråkigt?!
I morgon kommer mamma/mormor hit och är med oss hela dagen, längtar ❤
Hej då.

Realisation

JagÄlskarRea
Jeans Cheap Monday REA
Leggings Cheap Monday REA
Leggings Ralph Lauren REA
Keps mini rodini REA

Babyshower

Idag har vi överraskat Magda med en babyshower. Det blev väldigt lyckat eftersom hon var helt ovetandes. Vi hade ordnat god mat, dessert, godis, massa presenter och jag hade gjort en blöjtårta som jag var väldigt nöjd med.
Magda blev chockad men glad när vi stormade in i hennes lägenhet där hon låg på soffan och läste som en annan pensionär.
Tack för idag alla fina tjejer!
Ps. Det här är Bellas andra babyshower som hon deltar i, och då är inte hennes egna inräknad.

Dagens

Blommig body mini a ture, jeansshorts H&M, rosa rosett NK.

Present

Nya skor från Mallorca, tack för det farmor och farfar. Som ni ser så är suspensoaren på också.
Puss och gonatt.

Sura mamman

Sitter och leker med lilltjejen medan P är och hämtar Z med tillhörande farföräldrar på Arlanda. Rätt tråkig dag idag, började dåligt. Vi bestämde att jag skulle få sovmorgon i morse men jag måste ju ändå gå upp och väcka P eftersom han inte sover med oss. Då säger han, ska bara gå på toa och jag väntar uppe med Bella tills han kommer. Det tar liksom inte 1 minut för honom så jag sitter där klarvaken och pigg och säger när han kommer ut att jag går också på toa när jag vaknar, utan att du tar Bella under tiden. Han säger då: jag kanske skulle tagit med henne, varpå jag svarar att jag skiter i hur du gör, bara jag hade fått sova vidare direkt, nu är jag ju ändå uppe. Jag blev jävligt irriterad och vägrade gå och lägga mig igen. Jag vet att detta INTE var ens en grej att bli irri över men sedan den starten på dagen har det typ bara gått utför, jag vaknade på fel sida helt enkelt. Dessutom har jag inte haft några planer idag, det har varit en hemmadag och dessa dagar tar knäcken på mig. Trivs jätte bra i vår lägenhet men orkar inte hänga här med samma gamla familj heeeeela tiden (jo, med Bella).
Nu har jag fått ur mig detta och ska försöka vara på bättre humör när Z kommer hem så han får komma hem till en glad och kärleksfull bonusmamma, eller smekmamma som han säger, oklart vart det uttrycket kommer ifrån. Ps. Såhär sa Z en gång: jag älskar alla mina föräldrar. Gulligt.

Dagens

Vit blus Next, randiga leggings H&M.

Dagens

Syns inte så bra men vit och blårandig onepiece/jumpsuit Kappahl.

Finast

Alltså jag dör va söt Bella var när hon kom. Var bara tvungen att lägga upp de här bilderna där hon är 3-4 dagar gammal. Herregud vilket gulligt barn jag har, och jag som var orolig innan för att man skulle få ett fult barn (fast de flesta tycker ju ändå inte det om sitt eget barn). Det var verkligen onödig oro. Jag vet att alla tycker att sitt eget barn är finast men jag tror ändå att mitt är finare än finast hehe.

Grannligan

Seriöst, jag är så sjukt utseende och shoppingfixerad så ibland är det bra att komma till insikt om det och fundera över andra värden. Nu är inte jag en sån som sitter och funderar över sådana värden utan det är mer att ibland ploppar en tanke upp i stil med "vad bra jag har det ändå". Jag har min fina stora familj, min egen lilla familj, många nära vänner samt de bästa grannarna man kan önska sig. Exakt sånna grannar man vill ha, sånna som man inte bara kan låna mjölk av utan man kan låna en plattång typ. Man kan inte bara lämna sin extranyckel utan man kan lämna sitt barn och framförallt, man behöver inte sitta och diskutera om vad som borde planteras på innergården utan man diskuterar ALLT från babyns spya till vilken färg naglarna ska få nästa gång. Det kallar jag värdefulla grannar.

Dagens

Kofta MarMar copenhagen, strumpbyxor mini a ture.

Knasögon

Idag var jag hos optikern för hundrade gången. Jag var där för att jag ser bättre utan glasögonen på. Konstigt! Gjorde en grundlig undersökning och hade tänkt mig gå därifrån med nya brills men istället slutade det med en remiss till ortoptist. Jag lider troligtvis av skelning, så inte nog med att man är en glasögonorm, nu är man vindögd också.
Fast det kändes lite bra, lite som när någon med adhd blir diagnosticerad (tänker jag).
Förutom skelningen så har dagen bjudit på en joggingtur, det är helt sant. Eller det är halvt sant för jag orkade inte jogga hela sträckan, power walkade också. Samt brödbakning på kvällskvisten, är som vanligt sjukt nöjd över vad jag åstadkommit och tänker fortsätta kalla mig själv supermom.
Här är mina bröd:

Dagens

Randig tröja Polarn o Pyret, leggings Lindex.

Parmiddag

I kväll har Bellas gudföräldrar och våra vänner Frida och Tommy varit här. Vi käkade GI-middag och glass, drack lite vin och öl, kollade fotboll och pratade relationer. Gillar att hänga med ett par som är lite som oss, inget gulligull och egna åsikter uttrycks utan censur.
Fotbollen kollades måttligt av mig och vi kom då in på dagen då jag och P träffades då jag sa, för att impa lite, att jag var fotbollsintresserad. Det var årets lögn och han gick på den, det enda som intresserar mig är killarna som springer på planen. En annan grej som ofta tas upp av P är att jag även sa att jag gillade rock och "riktig musik" som han kallar det. Jag hävdar fortfarande att det är så men P menar att det absolut inte stämmer och att det jag kallar rock är inte riktig musik.
Tack för idag!

Mamma+dotter=sant

I dag har vi haft egentid, jag och min tjej. Vi får ju inte det på samma sätt längre vilket jag trodde, som ni vet, att jag skulle sörja men det gör jag inte. Att vi båda föräldrar är hemma hela dagarna har gått över förväntan och jag t.o.m gillar det. Men jag gillar att vara själv med min lilla Bella också ibland så idag åkte vi in till city. Vi gick och kollade rean på byengberg där hittade jag en body från mini a ture med 40% rabatt, det gillar en mammaledig. Sedan gick vi och käkade lunch på NK och jag tycker verkligen att Bella är det perfekta sällskapet, vi har det så mysigt och trevligt! Kan bara tänka mig hur underbart det kommer vara när hon är några år och man kan sitta och prata och fika tillsammans ❤
Nedan ser ni min lilla tjej med Johanna som driver butiken byengberg samt en bild på den nya bodyn, fin va?!

Dagens

Klänning med stora fickor och dragkedja i bak The Brand.

Dagens

Vit body kappahl, leopard leggings och dreglis Lindex.

Nöjd

Vaknat av en iPad i huvudet - check!

Hängt med syrran och Ville på stan - check!

Kom hem till världens bästa älskling - check!

Kommit fram till att det är ganska härligt att älsklingen ska vara hemma hela sommaren samt berättat för honom att jag tycker det - check!

Haft filmkväll (!) med ovannämnda och faktiskt tyckt att det var riktigt mysigt att bara vara - check!

Det var min dag det, inte så dum va?!

Dagens

T-shirt med Mimmi Next, rosa leggings H&M.

Partaj och syskonhäng

I dag har jag fått träffa massa människor som står mig nära.
Först var jag, Bella och Bellas pappa hos min kompis Sanna på födelsedags/inflyttningsfest. Jag, Bella och tok-gravida Magda höll oss till den alkoholfria bålen, men man kan ha trevligt ändå. Vi åkte hem ganska tidigt dock eftersom den minsta i familjen började tröttna.
Här hemma fick vi kvällsbesök av två av mina tre syskon. Sara och Tobbe inkl sina respektive. Det var super kul att dem spontan hälsade på, älskar att ha familjen runt omkring mig.
I övrigt i dag har jag kollat lite på prinsessbröllopet. Tillslut bytte jag dock kanal då jag tröttnade på P's spydiga kommentarer och hans utlägg om hur mycket han avskyr monarki (och kyrkan). Jag gillar monarki och jag dubbelgillar att följa våra kungligheter.
Tack för i dag alla inblandade!

Dagens

Klänningen är inköpt på ett varuhus i Köpenhamn, vet ej märke.

Tvåbarns(bonus)mamma

Har hängt med de här två ipadnördarna hela dagen. P har varit borta sedan två-tiden och kommer nog inte hem än på ett tag. Den minsta nörden hade somnat för ca 1 timme sedan men vaknade och ville inte somna om, eller alltså jag försökte inte så mycket heller för jag lever lite efter mottot: ja, ja, va vaken då tills du däckar, du är ju ändå väldigt söt.
Nu sitter hon och stör mitt och Z's chipsvräkande. Vi brukar passa på att ha myskväll när P är borta, för han är ju ändå inte så mysig.
Z har för övrigt haft två kompisar här varav den ena aldrig spolar efter sig så i dag sa jag till honom, vänligt men bestämt : seriöst, i det här huset spolar vi efter oss.

Dagens

Linne Cheap Monday, leggings Lindex.

Gonatt

Nu säger jag gonatt efter en helt ok dag med hemmahäng (hela familjen) och middag hos P's föräldrar.
Ligger här i sängen bredvid världens bästa lilla människa och jag vill aldrig att hon ska sluta sova hos mamma.
En gullig grej nyss var att hon pratade i sömnen, jag dog av gullighet och ville bara väcka henne och krama och berätta hur underbar hon är. Det gjorde jag givetvis inte.
I morgon ska vi köpa ny bilbarnstol till lilla dunderklumpen, vi åker och gör det med P's föräldrar, det blir billigare så hehe. Nej men skämt å sido, de har hjälpt oss massor med diverse inköp sedan Bella kom. Inte för att vi har bett om det eller ens behövt (skulle liksom aldrig skaffa ett barn om jag inte hade råd med det) men dem är snälla och vill hjälpa till och jag är väldigt tacksam.
Kram och gonatt.

Familjemiddag

Familjen annorlunda är hos svärisarna på sen lunch/tidig middag. Vi är ätit dillkött och det är så sjukt gott, speciellt svärisarnas dillkött.
Nu inväntas kaffe och kanske något gott för det brukar man få här.
Gillar att hänga här och sa till P innan vi åkte: vi stannar hos dem länge.
Nu ska jag vara social, hej svej!
Ps. Nu har svullnaden på mina groteska läppar gått ner och jag är sjukt nöjd.

Dagens

Body Tutto Piccolo, strumpbyxor Polarn o Pyret.

Inget för känsliga

Kommer bjuda på något riktigt fruktansvärt nu, men det är för att jag vill visa alla mina sidor på bloggen.

Såhär ser mina läppar ut nu, blåmärken, uppsvullna och ser jäkligt billiga ut. Detta kommer lägga sig under dagen, det är alltid värst morgonen dag 2.
OBS OBS OBS: detta kommer inte bli en plastig blogg.

Ensam mamma

En väska som inte hänger på en vagn. Känns underligt att inte ha vagnen med tillhörande barn med mig. Det känns som att jag har glömt henne någonstans men hon ligger och sover i sin vagn hemma hos Jossan nu. Undrar om hon blir ledsen när hon vaknar och inte jag är där? Äsch det går bra, om det är någon hon är van vid så är det ju Joss. Nu ska jag iaf till gamla stans laserklinik och piffa till mig lite, sorry pappa, jag vet att du avskyr det men nu ska jag göra mina läppar, hej skattepengar!

Sista egendagen

God morgon sista vardagen bara jag och Bella.
Känns sjukt att det mer eller mindre är slut på min mammaledighetstid som ensam vårdare på vardagar. Från i morgon blir det mer som semester och inte alls det här som jag är van vid och jag är en riktig vanemänniska så det här blir en omställning. Pratade med P om detta igår och det lät såhär:

Jag: fan, jag är orolig alltså, du kommer gå mig på nerverna.
P: jag vet att du är orolig, lugna ner dig.
Jag: men du kommer stöka ner och vara i vägen.
P: jag tror vi får en mysig sommar.

Efter den konversationen bestämde jag att jag ska lugna ner mig och att vi ska ha en mysig sommar.
Jag ska dock njuta av vår sista egendag tillsammans, utom i ca 1 timme för jag ska lämna Bella hos Jossan och Vince en stund när jag åker i väg och gör en grej. Återkommer efteråt med vad jag ska göra eftersom jag vet att min pappa läser mig blogg hehehe. Vill inte riskera att han försöker stoppa mig.

Här är vi: två nyvakna muppar.

Ny sovrutin

Go kväll!
Har precis nattat Bella i ca 50 min exkl välling och soffmys.
Vi har börjat lägga henne i egen säng, dels för att hon klättrar, ställer sig och dyker ner från våran säng och dels för att P ska få flytta tillbaka in till sovrummet. Det går väl sådär, hon verkar iof gilla sin säng men hon vill inte sova (vilket hon egentligen aldrig velat oavsett vart och när) utan hon vill stå eller sitta och leka med napparna. Jag kör enligt metoden: hon-får-leka-och-stå-tills-hon däckar-medan-mamman -ligger-i stora-sängen-och-tittar-på-eftersom-hon-blir-ledsen-om-jag-lämnar-rummet. Hur som haver, nu sover flickebarnet.
En annan effektiv metod är att P går in och försöker natta för då blir hon ledsen och därmed tröttare och somnar fortare men jag föredrar den andra metoden.
Förstår för övrigt inte de som kör sånna där gråtningsmetoder, ja det är sant, det finns sådana. Att man går ut ur rummet och barnet får gråta sig till sömns. Jag blir ledsen bara av den tanken, gråter barnet då tar man väl för fasiken upp och tröstar!
Nighty!


Dagens

Body kappahl, leggings H&M.

Dagens

I dag blir det dubbeldagens, som kompensation för att jag varit så usel på att lägga upp dagens senaste dagarna.
Mamman: jeansjacka pepe jeans, svarta jeans Vila, t-shirt carlings, solbrillor ray ban.
Barnet: t-shirt med avklippta armar Åhléns, strumpbyxor Åhléns, hårband Lindex.

Utemiddag nr 2 för i år

Efter lunch på stan blev det middag på altan, hehehe bra rim.
Så härligt som bilden visar hade vi det ikväll under middagen. Kände att det var dags för en bild på självaste mamman, sånt jäkla fokus på mamman junior hela tiden.
Nu har jag och Bella bara tre vardagar kvar innan en ny slags vardag börjar. Från och med torsdag kommer P vara hemma i princip hela sommaren med semester och pappadagar för Z som han har kvar och behöver ta ut.
Älskar min P men känner mig sådär inför att ha honom hemma varje dag, det är mysigt när helgerna kommer och vi är samlade alla tre och varannan helg alla fyra men är det mysigt att ha helg varje dag? Nej, jag skulle inte tro det. Jag har fått rutin på våra vardagar och trivs otroligt bra att vara mammaledig och att jag och Bella har våra dagar. Vi får hålla alla tummar och tår att vi fortfarande är ett par när sommaren är över. Fixar vi att vara lediga med varandra i tre månader, då fixar vi vad som helst. Tjingeling!

Lunch på stan med mina två

Hello,
I dag fick jag med mig P in till NK, på ett villkor, att han skulle få spela när vi kom hem. Det fick han!
Jag skulle lämna in min klocka, för andra gången samt byta ett plagg. Det blev ingen shopping dock då jag inte har någon direkt shopping lust när man har någon som flåsar en i nacken och vill hem hela tiden. Helt lottlös blev jag såklart inte. Jag hittade ett par svarta strumpbyxor till Bella som jag letat efter (dåligt med svarta babykläder över lag) samt ett nagellack till mamman.
Lunchen intogs på fridays, gillar deras sallader och den här gången blev det en kycklingsallad med fetaost och fetavinägrett.
Nu ska jag fixa naglarna.

Förlåt Bella

Just nu kör vi kvällslek, har lite dåligt samvete för jag var lite sur förut och det gick delvis ut över min lilla skatt, bl.a i form av att jag sa: men du står i vägen, akta! Så nu blir det leka, leka, leka istället för blogga, näthandla, läsa bloggar och näthandla igen.
Hej då.

I går hos mamma...

...rotade hon fram mina gamla Barbiedockor med tillhörande saker. Det var underbart att se dessa saker som jag inte sett på väldigt många år. Jag började direkt rensa, sortera och längta till Bella är stor nog att överta allt. Hon fick en liten tjuvtitt och jag kunde se att det där blir en Barbietjej, det ser ju jag!
Hade i övrigt det super hos mamma förutom att hon följer lets dance och självklart ville se finalen. Den var över 2 timmar lång! Jag dog hela tiden av tråkighet. Jag vet att svenska folket älskar lets dance men jag vet inte om det är något att sträva efter, att vara som svenska folket i allmänhet, eftersom vi svenskar äter tacos som lite "festligare mat" på fredagar och kallar det fredagsmys. Jag vet inte vilket folk jag tillhör för jag kollar varken lets dance, äter tacos på fredagar (kanske på en tisdag) och jag skulle aldrig någonsin använda uttrycket fredagsmys. Dessutom vet jag inte vilken låt som vann eurovision, och jag vill inte veta heller.
Ha en skön lördag!